Mat och dryck i Göteborg

I Göteborg är det inte särskilt svårt att hitta ställen med bra mat, god dryck, goda kakor eller ljuvlig glass. Det finns något för alla i denna stad, oavsett om man föredrar snabbmat eller fine dining.

Göteborg har ett stort utbud när det kommer till mat och dryck. Då det är en västkuststad, så finns det gott om fisk och skaldjur, men självklart finns det andra alternativ med kött, hamburgare, vegetariskt och een massa mer.

Ett bra förslag där det går att äta gott så väl som dricka gott är 2122. Inredning och musik går i rockens tecken. 

Vill duäta asiatiskt så finns det även här en del att välja mellan. Bland annat har du Yammy Kitchen som är en koreansk restaurang, eller Moon Thai Kitchen som har thaimat. På Beijing8 hittar du dumplings.

Om du vill äta på en bra vegetarisk restaurang, testa Solrosen som ligger i Haga.

Vill du äta på en restaurang som finns med i Guide Michelin, så ska ni testa 28+. Denna ligger i en källarlokal och de har en riktigt fin vinbar som möter dig i entrén. Här kan ni ta ett gott glas vin ihop med ett fat ostron, eller sätta er i restaurangen och uppleva mat i riktigt hög klass.

Vill du bara ut och dricka något gott, så finns det gott om pubar och vinbarer. En av dessa heter Barrique som serverar vin, glasvis. De har smårätter, ostar, samt mat för er som är lite hungrigare än så.

Det finns även ett gäng med ölpubar i Göteborg och flera av dem serverar lokalt öl. I Göteborg finns det nämligen flera olika mikrobryggerier. Testa Brewer Beer Bar, Haket Pub och Ölhallen 7:an, som för övrigt är Göteborgs äldsta ölhall.

Göteborg är som synonymt med fisk och skaldjur, så självklart måste vi även nämna Sjömagasinet. De finns med i Guide Michelin, och här är det även en fantastisk utsikt över hamnen. Givetvis går det även att äta gott av dessa råvaror i 
Feskekôrka.

Sugen på en burgare?

I Göteborg går det även att hitta riktigt goda burgare. Det eftersom det finns flera bra resturanger som servererar just detta. Testa gärna Tugg Burgers, som ligger på Drottninggatan 21. Annars har du The Burger, på Andra Långgatan 14. Deras burgare har präglats av flera olika länders kök. Burgersson på Friggagatan 14 b är stället att gå till om du vill ha burgare av svenskt kött från gröna gårdar samt pommes med västerbottenost. De har även flera vegetariska alternativ!

Sen har du även Holy Cow, Stockyard Burger Joint, The Barn samt Butchers Market

Gå till en glassbar

En glass efter maten är aldrig fel och i Göteborg finns det många bra glassbarer. Sätt dig på uteservering, testa casino med bankid genom att klicka här, samtidigt som du njuter av god glass. 

Glassbarer som finns att testa är bland annat Gelaterian Göteborg, Råda Gelato, Next Level Gelato & Juice Bar eller Johannebergs Glass. Du har även Glasscafét Lejonet & Björnen, Café Il Moro samt så klart Triumf Glass egna glasscafé utanför deras glassfabrik!

6 Aug 2021