Parker i Göteborg

Även om Göteborg är en stad, så finns det många fina parker här att vistas i. En av dessa är så klart Slottsskogen. Det är ett vidsträckt natur- och rekreationsområde mitt i staden. Här finns det även en hel del olika djur så som älgar, Gotlandsruss, gutefår och andra nordiska djur. Under sommaren är Barnens zoo öppet, då det går att klappa olika djur och vara med då de matas. Större delen av parken består av vanlig naturskog. Bland annat finns det inhemska arter som bok, lind, lönn och ek. Sedan finns det inplanterade exotiska träd och azaleor. Barnens Zoo och ponnyridningen har öppet april-september.

Djurparken är öppen året runt och har fri entré. 

Botaniska trädgården är även det värt ett besök. Det ligger mitt emot Slottsskogen vid Änggården. Här är det fullt med en massa blommor, växter, buskar och träd. Parken har funnits sedan 1923. Ta en fika på caféet, njut av alla växter och ika run tpå alla 16 000 arter. 

Entréavgiften till Botaniska Trädgården på 20 kr är frivillig. Entré till växthusen kostar 20 kr (gratis under 18 år).  

Sedan så har du även Trädgårdsföreningen. Det är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker och hem för flera tusen rosor. Här finns även ett glaspalats som heter Palmhuset och det är från 1878. Där finns det en massa fina exotiska växter i skönt medelhavsklimat. 

Det är fri entré till Trädgårdsföreningen och Palmhuset.

12 Jul 2020